Qigong Akademien : Lev mer från hjärtat

Dina balanserade inre organs positiva aspekter

Oftast tittar vi i qigongen på de negativa känslor som de inre organen håller när de är ur balans

Det finns så mycket mer än så.
Inom traditionell kinesisk medicin (TCM) är olika inre organ förknippade med specifika positiva känslor och kvaliteter när de är i balans. Här är en översikt över några av dessa kopplingar:

1. Hjärta: När hjärtat är i balans är det förknippat med glädje, kärlek, och klarhet i sinne och tal. En harmonisk hjärtenergi leder till en stark känsla av egenvärde och förmåga att skapa meningsfulla relationer.

2. Lever: En balanserad leverenergi är kopplad till vänlighet, beslutsamhet, och kreativitet. När levern är harmonisk har man en klar syn på sina mål och förmågan att planera och genomföra dem effektivt.

3. Mjälte och bukspottkörtel: Dessa organ associeras med medkänsla, rättvisa, och ett harmoniskt sinne. En balanserad mjälte- och bukspottkörtelenergi främjar god matsmältning och en känsla av lugn och stabilitet.

4. Lungor: När lungorna är i balans, främjar de rättfärdighet, mod, och förmåga att uttrycka sorg på ett hälsosamt sätt. Harmonisk lungenergi ger en känsla av renhet och tydlighet i tanke och andning.

5. Njurar: Njurar i balans är kopplade till visdom, stillhet, och viljestyrka. Harmonisk njurenergi stärker vitaliteten och förmågan att möta utmaningar med inre styrka.

Dessa kopplingar mellan organ och känslor/kvaliteter visar hur TCM ser kropp och sinne som en integrerad helhet där balansen i de inre organen påverkar både fysiskt och emotionellt välbefinnande.

 

Varma hälsningar
Christina & Gunnar💕
P.S. Sommarträningen hjälper dig att få fram mer av dina inre organens positiva kvaliteter😊❤️

Anmälan: https://dinkurs.se/qigongforlevern5x9junit14juli2024

 

 

 

Qigong Akademien
Blogg: www.qigongakademien.se
info@qigongakademien.com
www.qigongakademien.com


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss: E-mail |