Qigong Akademien : Lev mer från hjärtat

Rädslans reflexer 2

Fantastiska energivinster och en mycket smidigare och starkare kropp… kan det vara något för dig?
När du förstår mekanismen i rädslans reflexer så är det ofta förvånansvärt lätt att lösa upp dem.

Stel av fasa reflexen och stabiliserings reflexen är lika i hur din muskulatur reagerar på ett upplevt hot. Skillnaden på de två tillstånden är:

  1. Stel av fasa
    När du blir ”stel av fasa” så kan du inte röra dig och du får svårt att andas. Reflexen aktiveras när din hjärna tror att det bästa sättet att överleva en stress situation är att ”spela död” istället för att fly eller slåss.
  2. Stabilisering
    När stabiliserings reflexen aktiveras så kan du fortfarande röra dig, men ditt rörelseomfång begränsas kraftigt genom att hela kroppen drar ihop sig för att stabilisera / skydda alla leder, hela ryggraden och bröstkorgen mot våld.

Båda reflexerna är utmärkta i ett akut stressläge, men… din hjärna har ofta hakat upp sig och håller din kropp i ett sammanpressat läge. Att frigöra din kropp från det vanemässiga hållandet ger dig enorma energivinster, betydligt större rörelseomfång och en mycket smidigare kropp.

 

Hur kan du börja lösa upp sammanpressningen av din kropp?
Bröstkorgen är en väldigt bra startpunkt. När du ökar rörligheten i din bröstkorg så sker samtidig en reflexmässig avspänning och ökad rörlighet på många andra ställen i kroppen.

När du inte är stressad så ska bröstkorgens mer än hundra leder göra att dina revbenen är nästan lika rörliga som dina fingrar. Men… om det dyker upp ett hot så ska din bröstkorg på ett ögonblick bli som en stålbur. En bur som ska skydda ditt hjärta och dina lungor.

En huvudnyckel för låsa och låsa upp din bröstkorg, är en liten muskel på insidan av din bröstkorg -Musculus transversus thoraxis

Det är en muskel som sitter på insidan av din bröstkorg. Mer precist sitter den på insidan av ditt bröstben och har kontakt med insidan av fem av dina översta revben (nr 2 – 6).

Muskelns funktion är att dra ned revbenen och göra bröstkorgens omfång mindre, vilket trycker ut luft ur lungorna. Det gör dina revben och din bröstrygg så gott som orörliga.

Övningen

  1. Du hittar muskeln när du gör en forcerad utandning och ”pressar” ut luft ut ur lungorna.
  2. Håll kvar ”pressen” när du andas in. Då kommer du att känna hur det arbetar rejält i de muskler som håller emot när du andas in.
  3. Släpp efter gradvis (steglöst) för att tillåta en större och större inandningsrörelse. Dvs att revbenen kan röra sig mer och att din bröstkorg kan bli större i sitt omfång.

Tips

Effekten
Du bör direkt kunna känna en ökad frihet i din andning och mer rörlighet i axlar, skulderblad, nacke, bröstrygg. Relativt snabbt gör övningen att alla leder i hela kroppen får ett förbättrat rörelseomfång.

 

Mycket Qi och kärlek
Gunnar & Christina
P.S. Identifiera  och släpp rädslans reflexer i Göteborg nu den 9 – 10 september
Friheten i bröstkorgen och skönare andning kommer att vara ett av de teman vi undersöker.

Anmälan
Boka in dig direkt på: https://dinkurs.se/mkmgoteborg
(Du får din bekräftelse och kvitto på din online betalning direkt när du anmäler dig).

 

 

Qigong Akademien
Blogg: www.qigongakademien.se
info@qigongakademien.com
08-650 07 45x
www.qigongakademien.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss: E-mail |