Qigong Akademien : Lev mer från hjärtat

Tänk dig stark 👍

Vill du ha 24% ökad styrka med mental träning eller 28 % ökad styrka med fysisk träning – vilken metod väljer du?

I en studie vid Bishops University undersöktes om enbart mental träning kan generera starkare muskler. Trettio manliga universitetsidrottare, inklusive fotbolls-, basket- och rugbyspelare, delades slumpmässigt i tre grupper.

 

 

Träningen för grupp 1 och grupp 2 pågick under 2 veckors tid. Grupperna fick göra 5 träningspass per vecka med 15 minuters träning per pass. Grupp 1 guidades i att föreställa sig att de var på gym och tränade i en specifik maskin 4 set med 8 repetitioner per set och en vilopaus på 1 minut mellan varje set. De fick även föreställa sig att för varje dag de tränade så arbetade de med ca 1 kg större viktbelastning i maskinen. Grupp 2 fick samma uppgift, men fick istället arbeta fysiskt i gymmet.

Styrkan i höftmuskulaturen i varje grupp mättes före och efter träning. Styrkan ökade med 24% för gruppen som arbetat med enbart mental träning. Styrkan ökades med 28% för gruppen som arbetat med fysisk träning. I kontrollgruppen uppmättes ingen signifikant förändring.

 

Läs hela rapporten: https://www.researchgate.net/publication/241603526_Mind_Over_Matter_Mental_Training_Increases_Physical_Strength

 

Kärlek
❤️ Gunnar & Christina
P.S. Qigong tränar både din kropp och ditt medvetande på samma gång – Väldigt effektivt 😊

 

 

Qigong Akademien
Blogg: www.qigongakademien.se
info@qigongakademien.com
www.qigongakademien.com

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss: E-mail |