Qigong Akademien : Lev mer från hjärtat

Vad är det som din lever inte tycker om?

När det handlar om din hälsa och ditt välbefinnande så är det intressant att se hur mycket positiv effekt du kan uppnå på kort tid genom att inte göra olika saker.

Din lever och i och med det hela din kropp och din hjärna tycker inte om:

  1. Alkohol: Överdriven konsumtion av alkohol kan leda till fettlever, inflammation i levern och skrumplever över tiden. Alkohol är dessutom något som stör din sömnkvalite förvånansvärt mycket.
  2. Fet mat: Fet och fettrik mat kan öka risken för fettlever och leverskador, särskilt om det konsumeras i stora mängder över tid.
  3. Raffinerat socker: Överdriven konsumtion av socker och raffinerade kolhydrater kan bidra till fetma och fettlever.
  4. Bearbetade livsmedel: Bearbetade livsmedel som innehåller konstgjorda tillsatser, tillsatt socker, transfetter och kemikalier kan belasta levern och minska dess förmåga att fungera effektivt.
  5. Snabbmat: Snabbmat och färdigmat som har höga nivåer av mättat fett, salt och tomma kalorier kan öka risken för fetma, fettlever och andra leverproblem.
  6. Överdriven användning av läkemedel: Överdriven användning av vissa läkemedel, särskilt smärtstillande medel, antibiotika och receptbelagda läkemedel, kan skada levern över tid.

Att undvika eller minska intaget av den här typen av  livsmedel och ämnen kan bidra till att skydda levern och främja leverns hälsa. Det som din lever vill ha är en balanserad kost som innehåller mycket frukt, grönsaker, fullkorn, magert protein och hälsosamma fetter för att stödja leverns funktion och övergripande välbefinnande.

 

Varma hälsningar
Christina & Gunnar 💕
P.S. Sommarträningen ”Qigong för levern” är ett fint sätt att hjälpa din lever och hela dig att må bättre!

Anmälan: https://dinkurs.se/qigongforlevern5x9junit14juli2024

 

 

 

 

Qigong Akademien
Blogg: www.qigongakademien.se
info@qigongakademien.com
www.qigongakademien.com


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss: E-mail |