Qigong Akademien : Lev mer från hjärtat

Hemorrojder — ”Det är inte kul” är väl en ganska bra sammanfattning!

Ringmuskelträning är en väldigt bra anti hemorrojd träning som fungerar både förebyggande och läkande.

Låt analöppningens ringmuskulatur göra rytmiska sammandragningar

Efter varje toalettbesök, låt analöppningens ringmuskulatur göra rytmiska sammandragningar. Känslan som du vill hitta, är ett sug uppåt i själva ringmuskulaturen när du gör sammandragningen. Övningen pumpar undan blod och vävnadsvätskor som annars kan skapa ett kvarvarande övertryck, speciellt om man varit hård i magen och behövt krysta för att få ut avföringen.

Stärk hela bäckenbotten

Hemorrojder kan lätt uppstå i den delen / delarna av analöppningen och den kringliggande vävnaden som är svaga. En väldigt bra träning av både ringmuskulatur och all vävnad i bäckenbotten är att flytta och lyfta analöppningen i olika riktningar. ”Klockan runt” ger snabbt väldigt fina resultat och det är oftast bra att starta med en eller två riktningar åt gången innan du gör hela cirkeln.

Förstärk effekten

Samtidigt som du gör styrketräningen med ringmuskulaturen och hela bäckenbotten så förstärker du effekten en hel del om du:

Genom att öka medvetenheten och integriteten (styrka, lyft och smidighet) i vävnaden, skapar du ett antigravitationsfält som kan börja lyfta bort hemorrojder samtidigt som vävnaden kan stärkas och läka så att problemet inte ska kunna uppstå igen.

och…

Rädsla och oro verkar påverka ringmuskulaturen och andningen en hel del… så visst är det väl värt att upptäcka kopplingar mellan oro och rädsla med svaghet i analöppning, bäckenbotten och tarm.

 

All kärlek och en fullt frisk bäckenbotten nu
Gunnar & ChristinaKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss: E-mail |