Qigong Akademien : Lev mer från hjärtat

Mer Gurkmeja

Vi fick ett par mail från våra reskamrater med återkopplingar på vad Gurkmeja kan ge. Det känns roligt att förmedla deras erfarenheter till alla!

Kärlek och hälsa
Gunnar & Christina

 

Carolines mail
Jamen gurkmeja är ju helt fantastisk. På den tiden jag hade urinvägsinfektion var det gurkmejan
som gjorde att jag slapp äta antibiotika. Tack för att jag blev påmind❤️

Varma kramar Caroline

Lenas mail
Hej, jag vet redan att det stämmer. Jag har dagligen ätit 1-2 tsk gurkmeja under ett drygt år. Blandar det oftast i nyttodrinkar, i youghurt och i vegetariska biffar mm. I början kan ju smaken vara mycket ovan men man vänjer sig. Gurkmeja håller min artros och tillhörande inflamation i knäna under kontroll. Jag vet att det ÄR gurkmejan – var utomlands för en tid sedan i 2 veckor och åt då inte gurkmeja, fick inom kort åter stelare knäleder!

Lärde mig av en Indisk läkare att gurkmeja SKA intagas med något fett till – annars blir levern inte glad :-(.

Kraaaaam Lena

Lasses mail
Bra tips, när jag läst om och tittat på forskning verkar det som att lite svartpeppar (piperin) tillsammans med curcuminet kan öka effekten med upp till 20 gånger. De flest rekommenderar också att man tar det med olja för att förbättra upptagningsförmågan… brukar själv ta en 1/4 msk gurkmeja med lite mald svartpeppar och några droppar olivolja på maten….
Skickar med en propagandasida för kosttillskott (som dock känns vederhäftig vad gäller curcuminet) http://www.mmsports.se/Artiklar/Kost-och-Halsa/Gurkmeja-Turmeric-den-antiinflammatoriska-curryvaxten.html
Enjoy!
LasseEtt svar till “Mer Gurkmeja”

  1. Nina -Carina Ericsson skriver:

    Gurkmeja ❤️
    Jo fick ett bra tips på både lugnande /. Rogivande effekt samt förebyggande för lederna och b12brist mm och då ska man helst ha handlat -mixar sig en burk med Gurkmeja -pasta som man baralan ösa ur vid behov . Guldmjölken görs på ngn eko mjölksort – valfri och 1msk gurkmeja -pasta samt lite pressad Citron och 1-2 tsk honung
    Värms lite ! Och dricka på kvällen innan man ska sova
    Ljus å värme Nina Ericsdon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss: E-mail |