Qigong Akademien : Lev mer från hjärtat

Vad är rätt luftfuktighet inomhus?

Om luftfuktigheten hemma är för låg kan du märka att din hud blir torr, slemhinnorna irriterade och dina ögon kan kännas torra och kliiga. Du kan även få hosta och nariga läppar.

Rekommenderad relativ luftfuktighet inomhus är 30-70 procent. De flesta människor upplever att en luftfuktighet på mellan 40-50% är mest behagligt.

När det är kallt ute använder vi element och värmepannor för att få en rimlig inomhustemperatur. Det gör inomhusluften betydligt torrare och det kan orsaka en hel del besvär.

Vi själva bor i en lägenhet som på vintern har en luftfuktighet på runt 30 % om vi inte använder luftfuktare. Det är påtagligt alldeles för låg luftfuktighet för oss. Med luftfuktare får vi upp luftfuktigheten till mellan 50 – 60 % och det gör att hud, ögon och slemhinnor mår mycket bättre.

images

De luftfuktare som vi själva använder har vi hittat på Muji / Åhlens. De är små, har inbygd belysning, har en låg ljudnivå och är riktigt snygga (tycker vi själva i alla fall 🙂

 

Kärlek
Gunnar & Christina
P.S. Vi har platser kvar till Qi-healingdagen nu på söndag 6 mars! Anmäl dig väldigt gärna nu direkt online så har du din plats klar:

Obs! Din rabattkod är: QIGONG

När du bokat din plats via länken och betalt med kort online så får du direkt en bekräftelse och kvitto via e-post.

Det praktiska

 

 

 

Qigong Akademien
Blogg: www.qigongakademien.se
info@qigongakademien.com
08-650 07 45
www.qigongakademien.com

 

 

 Ett svar till “Vad är rätt luftfuktighet inomhus?”

  1. Lotta skriver:

    Luftfuktigheten är väldigt viktig! Särskilt nu under vintern i Sverige… Men tycket Muji var ganska dyr. Luftfuktare som man kan hänga upp på element är billigaste sättet (läs t ex här https://luftfuktare.se/luftfuktare-for-element/)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss: E-mail |