Qigong Akademien : Lev mer från hjärtat

”Älskling, jag är här för dig” — Kärleks mantra för bättre relationer

Unknown

När Thich Nhat Hanh (en helt fantastisk 89 årig vietnamesisk budistmunk, författare och fredsaktivist) fick frågan om vad han använder för mantra i sin meditation och i sin undervisning, så var svaret att han bara använder fyra olika mantra:

  1. Älskling, jag är här för dig.
  2. Älskling, jag vet att du är här och jag så lycklig.
  3. Älskling, jag vet att du lider och det är därför som jag är här för dig.
  4. Älskling, jag lider, snälla du hjälp mig jag behöver din hjälp.

Fantastiska små meningar som kan skapa öppning och göra underverk i alla dina relationer 🙂

 

Mycket kärlek och Qi
Gunnar & Christina
P.S. Vill du vara mer kärleksfull emot dig själv? Du är välkommen att vara med oss på Metoden för Kropp och Medvetande nu i veckan. Kom även om du bara kan vara med oss en eller ett par dagar. Du får en riktig kärleksdusch för både kroppen och själen!

Använd gärna Christinas mail för anmälan: christina.norberg@me.com
(Vi har en del problem med info@qigongakademien)

 

P.P.S. En lite djupare titt på Thich Nhat Hanh´s mantra´s och hur att använda dem
Vi har översatt en del av ett föredrag där han delar med sig av sina lysande kärleks mantran:

Älskling, jag är här för dig
När du älskar någon, så din närvaro det bästa du kan erbjuda honom eller henne. Hur kan du älska om du inte är här. Du tittar in i ögonen på henne eller honom och säger: Älskling, vet du, jag är här för dig. Du erbjuder din närvaro, din verkliga närvaro. Du är inte upptagen av det förflutna, framtiden eller något projekt. Du är helt och hållet närvarande för din älskade.

Älskling, jag vet att du är här
och jag så lycklig för att du verkligen är här. Tack vara att du är helt och hållet närvarande så så känner du igen närvaron av din älskade som något verkligt dyrbart. Du använder din egen närvaro för att känna igen kvalitén av närvaro. Omfamna din älskade med mindfulness. Det kommer att göra att hon eller han öppnar sig som en blomma. Att bli älskad är att bli igenkänd som någon som existerar. De två mantrana kan ge dig en upplevelse av omedelbar lycka.

Du kan även praktisera mantrat när din partner eller vän inte är i din fysiska närhet, tex genom att använda din telefon.

Älskling, jag vet att du lider och det är därför som jag är här för dig
Det tredje mantrat är vad du praktiserar när din älskade lider. ”Älskling, jag vet att du lider och det är därför som jag är här för dig”. Innan du gör något annat för att hjälpa honom eller henne så  kan mantrat och din hela närvaro ge en lättnad.

Älskling, jag lider, snälla du hjälp mig jag behöver din hjälp
Det fjärde mantrat är lite svårare att använda. Du använder det när du själv lider och du tror att ditt lidande är orsakat av din älskade, när du är så djupt sårad. När du föredrar att gå till ditt rum, stänga dörren och lida i ensamhet. När du vill straffa honom eller henne för att du har blivit sårad. Mantrat är till för att komma förbi låsningen och för att kunna öppna relationen för kärlek igen. ”Älskling, jag lider, jag gör mitt bästa för att öppna igen, snälla du hjälp mig,  jag behöver din hjälp”. Du går till din älskade och tränar dig i att öppna när du är djupt sårad. Kan du få dig själv att säga mantrat så kommer du på en gång att att lida mindre.

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss: E-mail |