Qigong Akademien : Lev mer från hjärtat

Ängslan, panik och god sömn

Är inte alltid något som man tänker på som naturliga tillstånd. Tvärt om så är det lätt att tänka att det är något som är väldigt fel med att vakna mitt i natten med hjärtat i halsgropen.

Verkligheten är att ditt nervsystem är designat för att du ska vakna upp ca var 90:e minut klarvaken och orolig.
Tänk dig att du är en grottmänniska som ska göra det som är det farligaste och mest utlämnade som du kan sysselsätta dig med under dygnets 24 timmar — sova.  I den situationen är det mycket lämpligt att du  blixtsnabbt bli klarvaken.

Klarvakna, paranoida och tämligen överkänsliga för prasslande ljud och rörelser i natten. Det är hur fiffigt mamma natur har ordnat det för att vi ska överleva nattens faror.

Det är mao inget fel på dig om du vaknar och känner dig ängslig eller panikslagen
Det gör det förhoppningsvis lättare för dig att hantera situationen, när du förstår att det inte är något fel på dig – det är hur du och alla andra är skapade för att överleva bättre.

Somna om snabbt och dröm sött
När du idag ligger i din mjuka säng så behövs det troligtvis inte att du är nervös och orolig när du vaknar till. Det kan vara irriterande att vara klarvaken och inte kunna somna om.

Med hjälp av tipsen i förra blogginlägget släpper du oro och  somnar om på ett litet kick:) http://qigongakademien.se/ett-bra-trick-for-att-sova-sa-dar-extra-gott/

 

Kärlek
Gunnar & Christina
P.S. Fixa till ryggen är en god hjälp till att sova bättre och ha skönare dagar:) Var med oss i Borås 1 – 3 mars!
Du får en skön Qigonghelg  med fokus på frisk rygg och skön andning.

 

 

Qigong Akademien
Blogg: www.qigongakademien.se
info@qigongakademien.com
www.qigongakademien.com

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss: E-mail |