Qigong Akademien : Lev mer från hjärtat

Qigong kan hjälpa dig att uppnå dina drömmar

Nicklas Sandens Ironman historia känns mycket inspirerande för oss och det är väldigt roligt att vi får dela den med dig:

”Hej Gunnar och Christina!

Hoppas ni mår bra! Det tror jag nog 🙂

Inspiration
Jag blev inspirerad av det ni sa sista gången vi sågs i slutet på den avancerade årsprogrammet förra året om att ta ekan, slänga årorna, sätta yxan i den och sen börja agera!

Anmälan till Ironman
Några dar efter kom en granne till mig och frågade om jag ville göra en Ironman med honom. Han hade brutit året innan och behövde en träningspartner. Aldrig i livet tänkte jag, för jag var nöjd med att ha klarat en halvmara. Ironman är en av de tuffaste endagarstävlingar som finns, 3890 m simning, 18 mil på cykel samt avsluta med ett marathon. Allt inom 16 timmar. Jag hade aldrig crawlat eller cyklat racer innan. Men ja sa ok, jag tror ju inte på slumpen. Detta var 15 månader innan tävlingen. Jag lärde mig crawla och fick köpa en riktig cykel. Ställde upp i en liten sprinttävling någon månad senare med 300 m  simning, 2 mil cykel och 5 km löpning. Kom nästan sist i det gänget. Helt slut.

Men jag anmälde mig ett år innan, och sen fick jag börja slå med yxan dvs meddela folk omkring mig att jag tänkte ställa upp. Sen hoppade jag på ett 11 månaders ironman träningsschema med 6 pass i veckan (två vilodagar) och följde det fullt ut iallafall de första 10 månaderna. Något händer med kroppen när man tränar så hårt under en lång tid, började känna muskler och en uthållighet jag inte haft förut. Som att ladda ett batteri. Körde förstås qigong hela tiden, det var min ryggrad i hela projektet.

På startlinjen var det de tuffaste förhållanden hittills
På startlinjen var det de tuffaste förhållanden hittills i Kalmar sa någon, skulle blåsa 9 m/s motvind på Öland, stora vågor samt sol hela dan och 26 grader. Var bara att gilla läget. Jag visste att jag behövde simma längre än jag någonsin gjort precis under min smärtgräns, cykla fortare och längre än någonsin dessutom helt själv dvs få trampa hela tiden och sen avsluta med ett marathon då jag bara gjort en halvmara innan. Lite orolig då jag noterade krampkänning efter 300 m simning i vänster lår, sen i höger lår efter 500 m och tanken var att jag inte skulle använda benen nästan alls under simningen, men det var så höga vågor, svårt att se bojarna så det blev en konstig simning. Fick en riktig krampkänning efter 15 mils cyklande också, då trodde jag det var kört, men det släppte.

Mitt mål var inte bara att klara av det utan även att njuta av det
Men det gick! Mitt mål var inte bara att klara av det utan även att njuta av det. Kalmar och Öland var fantastiskt, härligt med alla som hejade på, härligt att min kropp höll hela vägen och oftast kändes riktigt stark, jag tog det lugnt på maran för att skydda knän och såg till att dricka och äta på alla stationer under hela loppet. Gjorde små qigongövningar under löpningen. Såg även till att jag kom in helt själv på slutet framför en storpublik med en halvtimmes marginal till slutgränsen 16 timmar:). Sen var jag nöjd att jag slog min kompis med 25 min, som alltså precis klarade det.
ironman1
Så tack för inspirationen om att jag faktiskt kunde lägga upp ribban högre än jag trodde. Jag behövde inte göra en marathon eller halvironman först, utan kunde gå rakt på den stora direkt.”

Soliga Hälsningar

NiklasEtt svar till “Qigong kan hjälpa dig att uppnå dina drömmar”

 1. Anki Bruhn skriver:

  Stort hejdundrande GRATTIS, Niklas!
  Starkt, modigt och såååå inspirerande att läsa! 🙂
  Vilken bedrift, vännen!
  Din story visar verkligen att ingenting är omöjligt!

  Varma Qikramar
  Anki Bruhn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss: E-mail |