Qigong Akademien : Lev mer från hjärtat

Upplever du mer känslor av ilska, irritation och frustration på våren?

Anledningen kan du hitta i träelementet och din lever
I traditionell kinesisk medicin (TCM) är träelementet en av de fem elementen som används för att förstå kroppens funktioner och relationen till omgivande miljö.

Träelementet är kopplat till våren och representerar tillväxt, förnyelse och expansion. Levern och gallblåsan är de två huvudsakliga organen som är associerade med träelementet i TCM.

 

På våren kan din lever ge dig både nya möjligheter och problem.
Enligt TCM betraktas våren som leverns säsong, och under denna tid på året anses leverns energi vara särskilt aktiv och stiga uppåt. Det kallas för ”leverns stigande yang”.

 

Känslor av ilska, irritation och frustration kan öka under våren när leverns energi stiger.
När leverns yang energi blir mer aktiv och börjar stiga uppåt, kan obalanser eller blockeringar i leverns energiflöde leda till att dessa känslor förstärks.

Här är några sätt på vilka en ökning av leverns energi under våren kan påverka våra känslor och beteenden:

  1. Ökad frustration: Leverns energi är nära kopplad till känslor som ilska och irritation enligt TCM. När leverns energi blir överaktiv eller obalanserad, kan vi lättare bli frustrerade eller irriterade av småsaker.
  2. Ökad stresskänslighet: Obalanser i leverns energi kan också göra oss mer mottagliga för stress och överväldigande känslor. Vi kanske känner oss mer spända eller överbelastade av krav och förväntningar.
  3. Svårigheter med att hantera förändringar: Våren är en tid för förändring och tillväxt, och leverns energi kan påverka hur vi hanterar och anpassar oss till dessa förändringar. Om leverns energi är obalanserad kan vi uppleva svårigheter med att anpassa oss till nya situationer eller känna oss otillfredsställda med våra nuvarande omständigheter.

 

Att vara medveten om hur vårens energi påverkar oss kan hjälpa oss att hantera våra känslor på ett hälsosamt sätt och främja vår övergripande välbefinnande.
Qigong, avspänning och meditation  är en god hjälp för att hantera negativa känslor och främja en balanserad leverenergi under våren. Undvik stressiga situationer och jobbiga relationer så långt det är möjligt, samt skapa en balanserad livsstil med tillräckligt med sömn, motion och näring.

 

Varma hälsningar
Christina & Gunnar 💕
P.S. Sommarträningen ”Qigong för levern” är ett underbart skönt sätt att ta hand om dig dig själv och skapa en ökad balans i ditt känsloliv.

Anmälan: https://dinkurs.se/qigongforlevern5x9junit14juli2024

 

 

 

 

 

Qigong Akademien
Blogg: www.qigongakademien.se
info@qigongakademien.com
www.qigongakademien.com

 



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss: E-mail |